Brieven versturen

In het digitale tijdperk blijft het versturen van brieven een belangrijk onderdeel van zakelijke communicatie. Maar hoe doe je dit nu het best? Wat zijn dingen waarmee je rekening moet houden?

Frama

Frama biedt praktische tips en inzichten om het versturen van jouw brieven effectief en kostenbesparend te maken. Zo zorg je voor een professionele uitstraling en kun jij je focussen op andere taken.

  • Bruikbare en praktische tips
  • Veel kennis van alles omtrent post
  • Advies op maat

Wat is direct mail?

Direct mail is een perfecte marketingtool als je streeft naar een directe en structurele relatie met je klant. Het inzetten van direct mail kan voor verschillende doelen worden gebruikt, zoals het opzetten van marketingcampagnes, acties, branding, informatieverstrekking en bereiken van nieuwe doelgroepen. 

In combinatie met online marketing geeft direct mail de uitgelezen mogelijkheid om een slimme marketingstrategie op te bouwen - en nog belangrijker: de resultaten goed te meten. De eerste stappen zet je op persoonlijk vlak, waarna je online je data verzamelt en inzichtelijk maakt.

Ook is direct mail een flexibele tool die kan helpen om verloren klanten opnieuw aan te spreken. Fysieke post wordt vaker geopend dan e-mail en wordt eerder als persoonlijk en interessant ervaren. Bovendien is direct mail voordelig, planbaar en kun je het goed combineren met andere communicatiemiddelen om de impact van je boodschap te vergroten.

Wil je weten hoe direct mail jouw marketing kan versterken? Lees dan verder in ons blog ‘De kracht van direct mail’. 


Wat is een brievenbuspakje?

Het brievenbuspakje, of brievenbuspakket, is een handige oplossing als je kleinere items wilt versturen zoals documenten, bepaalde goederen of zware brieven. Een brievenbuspakje is compact, kostenbesparend en binnen enkele werkdagen bezorgd. 

Een groot voordeel aan het brievenbuspakje is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Het past - de naam zegt het al - gewoon door de brievenbus. Hoewel track en trace informatie van een brievenbuspakje iets minder uitgebreid is dan bij een gewoon pakket, biedt een brievenbuspakje meer mogelijkheid tot traceren dan een brief.

Benieuwd of een brievenbuspakje iets voor jou is, of wil je weten hoe je een brievenbuspakje eenvoudig en tegen een scherp tarief verstuurt? Bekijk dan het blog ‘De voordelen van een brievenbuspakje’.


Wat is een digitale postzegel?

Er zijn verschillende manieren om je post te frankeren. Denk aan een frankeermachine of een fysieke postzegel. Maar tegenwoordig kun je het jezelf nóg makkelijker maken met de digitale postzegel. Deze biedt veel voordelen ten opzichte van zijn traditionele tegenhanger.

Simpel gezegd is een digitale postzegel een postzegel die je online aanmaakt. Hierdoor hoef je dus niet meer zelf naar een postkantoor toe. Ideaal als je slechts een paar brieven per week verstuurt. Verstuur je meerdere brieven per dag, dan kan de frankeermachine handiger voor je zijn. En verstuur je veel poststukken per dag, kijk dan eens naar partijenpost.

Wil je meer weten over de digitale postzegel? Lees dan ons blog ‘Aangenaam: de digitale postzegel’.


Wat is partijenpost?

Heb je meerdere poststukken die je tegelijk wil versturen? Dan kun je overwegen om je post als partijenpost te verzenden. Dit kan ervoor zorgen dat je minder verzendkosten betaalt, dan wanneer je losse poststukken verstuurt.

Binnen partijenpost bestaan verschillende mogelijkheden, met elk hun eigen voordelen. Zo heb je partijenpost groot, klein, speciaal, gemengd en gemengd extra - en wordt er onderscheid gemaakt in de bezorgtijd van 24 uur of ‘vaste bezorgdagen’. Afhankelijk van de dag waarop jij je post aanbiedt, wordt de post dan binnen een bepaalde tijd bezorgd.

Benieuwd of partijenpost iets voor jou is en of jij hierop kunt besparen? Lees dan het blog ‘De voordelen van partijenpost’.


Posttarieven 2024

Ook dit jaar zijn de PostNL posttarieven bij het postkantoor weer gewijzigd, waaronder die van brieven, pakketten, het brievenbuspakje en partijenpost.

Een postzegel voor een brief van 0 tot 20 gram kost nu € 1,09 in plaats van € 1,01. Voor het frankeren met een frankeermachine geldt nu een tarief van € 1,03 in plaats van € 0,95, dus daarmee ben je nog steeds voordeliger uit dan met een losse fysieke postzegel.

Het tarief voor een brievenbuspakje van maximaal 2 kg is verhoogd naar € 4,95. En het tarief voor een pakket binnenland t/m 10 kilogram steeg van € 7,65 naar € 7,95. 

Best wat veranderingen dus - en het wordt alsmaar duurder. Wil je blijvend profiteren van voordelige tarieven? Verstuur je post van met het Frama verzendplatform. Doordat je je post online voormeld krijg je een mooie korting. Daarnaast kunnen wij jou extra korting geven op basis van hoeveel je verstuurt. 

Meer tarieven bekijken? Bekijk dan het blog ‘Dit zijn de posttarieven voor 2024’.


Hoe verstuur je een aangetekende brief?

Wil je een aangetekende brief verzenden, dan moet je deze voormelden. Dit kun je op verschillende manieren doen. De makkelijkste manier is met het Frama verzendplatform: je maakt dan online een verzendlabel aan voor je aangetekende brief, je betaalt eenvoudig achteraf op rekening én bespaart € 0,50 per brief.

Ook kun je gebruik maken van een digitale postzegel of frankeermachine. Dan moet je je aangetekende brief laten voormelden op een PostNL-locatie of business point.

Aangetekend verzenden is altijd slim als je bijvoorbeeld belangrijke documenten of fraudegevoelige items per post wilt versturen. Een aangetekend poststuk wordt altijd met extra zorg behandeld in een beveiligd postproces met track en trace. 

Meer details over het versturen van een aangetekende brief? Lees dan het blog ‘Aangetekende brief versturen: zo moet dat’.


Hoe werkt partijenpost?

Met partijenpost verstuur je eenvoudig meerdere poststukken in één keer. Dit is vaak voordeliger dan wanneer je elke zending afzonderlijk verstuurt. De prijs van partijenpost wordt doorgaans bepaald door de bezorgsnelheid die je selecteert en het aantal poststukken dat je verstuurt.

Er zijn verschillende soorten partijenpost. Zo kun je kiezen voor partijenpost gemengd of gemengd extra, een grote, kleine of speciale partij. Met het verzendplatform van Frama meld je jouw partij aan door het aantal stuks, gewicht en de bestemming van de partij in te voeren. Vervolgens kun je de partij afgeven op een PostNL locatie.

Meer weten over hoe partijenpost met Frama werkt en hoe jij kunt besparen op je verzendproces? Lees dan ons blog ‘Partijenpost met Frama: voordelig en snel veel post versturen’.


Wat is een frankeermachine?

De frankeermachine biedt verschillende voordelen, vooral als je regelmatig post verstuurt. Met dit apparaat vervang je de ‘gewone’ postzegel door een frankering met het juiste tarief, die je met één druk op de knop selecteert.

Dankzij een gekoppelde weegschaal wordt het tarief snel bepaald. Heb je de tariefkeuze gemaakt, dan leg je de brief in de frankeermachine en wordt automatisch de frankering op je brief gestempeld. Zo kun je eenvoudig en efficiënt meerdere poststukken achter elkaar frankeren. 

Het gebruik van een frankeermachine biedt verschillende voordelen, zoals het feit dat je niet meer naar het postkantoor hoeft voor postzegels en dat je altijd een gedetailleerde rapportering krijgt van je portokosten. Daarnaast geeft een frankeermachine jouw post een professionele uitstraling.

Meer weten of de frankeermachine? Lees dan de blogs ‘Wat is een frankeermachine?’ en 'Even voorstellen: de frankeermachine’.


Hoe werkt een brievenbuspakje?

Het brievenbuspakje is een handige optie als je kleine goederen of dikke post wilt versturen. Bij Frama zien we het brievenbuspakje als een zeer goed alternatief voor een ‘standaard’ pakket omdat je van dezelfde voordelen geniet, maar je minder betaalt.

Bij een brievenbuspakje krijgen zowel zender als ontvanger informatie over de status van het pakket, dankzij een verzendproces dat onlangs (lees: 4 oktober 2023) geoptimaliseerd werd. Hierdoor is het brievenbuspakje een zeer efficiënte en financieel aantrekkelijke oplossing voor veel ondernemers en bedrijven.

Wil je weten hoe het proces van het brievenbuspakket exact in zijn werking gaat? Lees dan het blog ‘PostNL verbetert proces brievenbuspakket’.

Wat is een couverteermachine?

Een couverteermachine vouwt brieven en stopt deze voor je in een envelop. Hierdoor automatiseer je je postverwerking en wordt het versturen van post een fluitje van een cent! Je hoeft hier zelf vrijwel niks voor te doen, de machine doet het werk.

De meeste couverteermachines helpen je zelfs bij het sluiten van de enveloppen. Zo bespaar je veel tijd, kun je sneller werken en je focussen op andere taken. Facturen zijn in een handomdraai de deur uit en ook het versturen van een direct mail campagne is zo gepiept. 

Meer over de couverteermachine lees je in ons blog ‘De voordelen van een couverteermachine’.


Advies op maat

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog, over welke optie het best bij jouw bedrijf past of wil je iets anders weten? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen
bubble
bubble1