De voordelen van een brievenbuspakje

Blog overzicht  |  

Een pakketje versturen is tegenwoordig zo gepiept. Online voormelden, label printen om het vervolgens naar het postkantoor te brengen. Maar hoe zit dat eigenlijk met kleinere pakketten, zoals een brievenbuspakket? Gelden daar dezelfde voorwaarden – en wat kost dat eigenlijk? Wij leggen het je uit in dit blog.

 1. Waarom een brievenbuspakket
 2. Voordelen van een brievenbuspakket
 3. Voorwaarden en prijzen brievenbuspakket
 4. Zware post als brievenbuspakje verzenden

Waarom een brievenbuspakje

Bij het versturen van een poststuk kun je kiezen voor verschillende formaten. Heb je iets kleins te versturen en past het door de brievenbus, zoals een document, bepaalde goederen of een zware brief? Dan hoef je dit niet als pakket te verzenden, maar is het brievenbuspakket een ideale oplossing.

Wil je waardevolle goederen of documenten versturen? Dan adviseren we om dit te doen met een aangetekende brief of verzekerd pakket

Voordelen van een brievenbuspakket

Een brievenbuspakket is compact en voordelig om te versturen. In veel gevallen worden brievenbuspakjes binnen één werkdag bezorgd (van dinsdag tot en met zaterdag), dus dat is ook nog eens lekker snel. 

Het brievenbuspakje is onderdeel van PostNL brieven en gaat dus ook via het verzendproces van brieven. Hierdoor kan een brievenbuspakje altijd afgeleverd worden, want het past door de brievenbus en je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Brievenbuspakketten worden verzonden via het sorteerproces van PostNL briefpost. Je kunt track en trace informatie raadplegen, maar let wel op dat deze minder uitgebreid is dan bij een pakket. Ook zal bij kwijtraken van een brievenbuspakje niet zomaar een onderzoek gestart worden. Bij een pakket is dit wel het geval.

De grootste voordelen van een brievenbuspakje zijn dus de kosten en snelle levering. Daarnaast komt nog een heel fijne andere eigenschap kijken: de ontvanger hoeft niet thuis te zijn om de zending aan te nemen. Het brievenbuspakje valt namelijk gewoon bij diegene thuis op de deurmat. Dit maakt dat zowel jij, als ontvanger met versturen van een brievenbuspakket altijd flexibel bent.

Voorwaarden en prijzen brievenbuspakket

Om jouw poststuk als brievenbuspakket te mogen versturen, dient het te voldoen aan een aantal voorwaarden. Allereerst het maximumformaat: jouw brievenbuspakket mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 centimeter groot zijn. Is het pakket groter dan deze afmetingen? Dan ben je verplicht om je goederen als normaal pakket te versturen. Naast de maximumafmetingen geldt er een gewicht van maximaal 2 kilogram.

Handig om te weten: een brievenbuspakket wordt – de naam zegt het al – door de brievenbus geleverd. Dit betekent dat het pakket niet persoonlijk afgegeven wordt. Wil je graag meer zekerheid en vind je het een fijn idee dat de postbezorger jouw pakket persoonlijk aflevert? Kies dan voor een pakket of aangetekende brief.

Een brievenbuspakket verstuur je via het verzendplatform van Frama al voor € 4,24. Afhankelijk van het aantal stuks dat je per jaar verzendt krijg je een voordeliger tarief.

brievenbuspakjes verzenden met Frama

Brievenbuspakjes versturen

Past het door de brievenbus? Kies dan voor het brievenbuspakje.  

  •  
   Extra voordelig: al vanaf € 4,24
  •  
   Ontvanger hoeft niet thuis te zijn
  •  
   Online volgen via Track en Trace
 Meer informatie

Zware post als brievenbuspakje verzenden

Verstuur jij wel eens zware post? Dan kun je misschien overwegen om dit als brievenbuspakje te verzenden. Tot 350 gram betaal je namelijk € 4,24 en heb je meer zekerheid dan bij een brief door tracking informatie die je ontvangt. Is jouw post zwaarder dan 350 gram of een formaat groter dan A4? Dan betaal je standaard € 4,85 en bespaar je dus door deze zware post bij Frama als brievenbuspakje te verzenden (€ 4,24).

Bovendien kun je je brievenbuspakket online eenvoudig aanmelden met het adres van de ontvanger en porto op 1 verzendlabel. Je importeert via het verzendplatform eenvoudig al je adressen of zendingen in één keer, en profiteert op die manier van groot gemak. Voor het printen van je labels gebruik je eenvoudig de labelprinter, die je indien gewenst bij ons kunt afnemen voor een aantrekkelijk tarief.

Brievenbuspakket uitproberen?

Als het goed is ben je inmiddels wat kennis rijker over het brievenbuspakket. Heb je nog vragen? Bekijk onze pagina 'Brieven versturen' of klik op de knop hiernaast.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht