Aangetekende brief versturen: zo moet dat

aangetekend-brief-versturen
Blog overzicht  |  

Sta je op het punt om belangrijke documenten of fraudegevoelige items te versturen via de post? Dan wil je er absoluut zeker van zijn dat deze veilig in handen komen van de juiste persoon. Wil je zeker weten dat jouw poststuk aankomt op de plaats van bestemming? Kies dan voor aangetekend verzenden. Lees in dit blog wat de opties zijn voor het versturen van jouw aangetekende brief.

  1. Voordelen van aangetekend verzenden
  2. Frankeren van aangetekende brieven
  3. Rode sealbag verplicht

Voordelen van aangetekend verzenden

Bij aangetekend verzenden krijgt jouw brief een extra zorgvuldige behandeling, in een speciaal beveiligd postproces. Het verzendbewijs van een aangetekend poststuk biedt jou juridische zekerheid en buitenlandse aangetekende post wordt altijd via de snelle Priorityservice verstuurd.

Daarnaast krijg je bij aangetekend verzenden altijd een track en trace code zodat je precies weet wat de status en locatie is van jouw poststuk. Met track en trace kun je jouw poststuk volgen, je ontvangt een handtekening (digitaal) van ontvangst en je krijgt een verzendbewijs. 

Frankeren van aangetekende brieven

Om jouw brief aangetekend te versturen moet je deze vanaf 1 april online voormelden. Het gebruik van de barcodeboeken is dan niet meer mogelijk. Maak je gebruik van een digitale postzegel of de frankeermachine dan laat je de aangetekende brief voormelden op een PostNL-locatie of Business point. Wil je zelf online eenvoudig jouw aangetekende stuk voormelden? Maak dan gebruik van het verzendplatform van Frama. Je maakt eenvoudig een verzendlabel aan voor je aangetekende brief, betaalt eenvoudig achteraf op rekening én je bespaart € 0,50 per brief. 

Rode sealbag verplicht

Een aangetekende brief aanbieden doe je op een PostNL-locatie of Business point en moet in een rode sealbag of postzak met rode tiewrap van PostNL. Deze sealbags zijn verkrijgbaar in het formaat ‘klein’ (C5) en ‘groot’ (C4).

Let op: de rode sealbag is alleen bestemd voor aangetekende brieven. Aangetekende pakketten verstuur je op reguliere wijze. 


Deze hulpmiddelen zijn gratis te bestellen via de website van PostNL. Bied je een aangetekende zending aan zonder sealbag dan wordt jouw aangetekende brief wel verwerkt, maar worden er extra administratiekosten gerekend omdat de juiste verpakking ontbreekt.

Advies op maat

Voortaan altijd eenvoudig je brieven versturen? Met het verzendplatform van Frama hoef je enkel de stappen te doorlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht