Let op: verandering internationale post

Blog overzicht  |  

Verstuur je weleens zakelijke post naar het buitenland? Let dan op, want per 1 april voert PostNL een belangrijke verandering door. 

Volgens PostNL gebeurt het te vaak dat er zakelijke post naar het buitenland wordt verstuurd zonder vermelding van landnaam. Dit zorgt voor onnodige vertraging van de zending en daarnaast is de kans dat een zending goed aankomt zeer klein.

Om deze reden stuurt PostNL vanaf 1 april alle internationale post zonder landnaam direct retour naar de afzender. 

Besparen

Wist je trouwens dat je flink kunt besparen op je zakelijke post naar het buitenland? Je kunt namelijk ook je internationale post als partij versturen. Dit is eenvoudig - en daarnaast ben je in sommige gevallen een stuk goedkoper uit dan wanneer je de post los aanbiedt! 

Verschillende varianten

Voor het versturen van partijen zijn er drie varianten: klein, groot, speciaal, gemengd en gemengd extra. Gaat het om een afwijkend formaat, zitten de poststukken in een folieverpakking of stuur je een gadget mee? Dan valt je partij in ‘speciaal’. 

Voordelen partijenpost buitenland

Al mogelijk vanaf 100 stuks

Afhankelijk van wat je verstuurt, kun je al vanaf een aantal stuks een partij naar het buitenland aanbieden. 

Zo kun je bij klein, groot en speciaal al vanaf 100 stuks een partij aanbieden. Bij gemengde partijenpost is er een minimaal orderbedrag van € 23,50.

Voordelige tarieven

Je voordeel kan met partijenpost buitenland snel oplopen. Hoe groter je partij, hoe minder je betaalt. En hoe meer buitenlandse brievenbuspost je op jaarbasis verstuurt, hoe hoger je korting! 

Handig om te weten

Verstuur je partijenpost naar het buitenland, houd dan rekening met de volgende dingen:

Zelfde formaat en uiterlijk

De poststukken in de partij dienen allemaal dezelfde variant en gewichtsklasse te hebben.

Priority & port betaald logo

Voorzie jouw poststukken altijd van een priority logo en een PostNL Port Betaald aanduiding. 

Geen goederen in

Sinds 1 januari 2020 is het niet meer toegestaan om goederen mee te sturen met partijenpost naar het buitenland, ook niet als je het gemengd aanlevert. 

Goederen moeten altijd verstuurd worden als los pakket of brievenbuspakje (goedkoper alternatief).

Frama verzendplatform

Met het Frama verzendplatform verstuur je eenvoudig en voordelig alle soorten post. Of je nu met of zonder track en trace wilt versturen: Frama is de uitstekende partner voor elke zakelijke postverstuurder! 

Meer informatie op de website

Retouradres moet een adres in Nederland zijn

Poststukken naar het buitenland moeten worden voorzien van een afzender- of retouradres. Dit mag uitsluitend een adres in Nederland zijn. Dit adres moet worden vermeld in de linkerbovenhoek op de adreszijde. 

Hiermee voorkom je dat het poststuk wordt vertraagd of vernietigd bij problemen met de bezorging.

Wil je meer weten over de adressering van post naar het buitenland? Lees dan ons blog ‘Post adresseren voor een bestemming in het buitenland’. 

Zekerheid

Ook bij internationale partijenpost geldt: geen landnaam op je post, dan komt de post direct retour. 

Wil je zeker zijn dat dit altijd goed gaat? Verstuur je partijenpost buitenland dan met Frama. Via ons verzendplatform wordt de landnaam automatisch ingevoerd en kan dat nooit mis gaan.

Heb je vragen of wil je eens vrijblijvend sparren? Onze postkenners staan voor je klaar. Mail ons op info@frama.nl.

Blog overzicht