Post adresseren voor een bestemming in het buitenland

post-adresseren-buitenland
Blog overzicht  |  

Wil je post naar het buitenland versturen? Dan is het belangrijk dat deze op de juiste manier geadresseerd wordt. Elk land heeft een andere manier van adresseren. In dit blogartikel zetten we de regels voor je op een rij.

  1. Basisregels adresseren buitenland
  2. Adressering
  3. Retouradres
  4. Vermelding van telefoonnummer

Basisregels adresseren buitenland

Door de juiste manier van adresseren voorkom je dat post vertraagt. Er is een aantal basisregels die gelden voor post die verstuurd wordt vanuit Nederland.

Zorg dat de volgende onderwerpen ieder op een eigen regel op het poststuk vermeld staan:

Naam van de ontvanger
Straatnaam en huisnummer
Postcode en woonplaats
Land van bestemming (in het Engels!)

En verder:

De woonplaats en land van bestemming dienen in hoofdletters te zijn.
Een dubbele spatie tussen de postcode en woonplaats.
Links bovenaan de envelop in het klein, op één regel het retouradres met het woord ‘afzender’ of ‘retouradres’ ervoor. Eventueel kun je het bedrijfslogo hier nog boven zetten.
Rechts bovenaan de frankering.

 

Adressering

De adressering van jouw poststuk bevestig of schrijf je het best in het midden van de grootste zijde. Verstevig de randen met plakband of tape of gebruik een adressticker.

Het is ook mogelijk online een verzendlabel aan te maken. Plak deze goed vast op het poststuk en laat hierbij de barcode volledig open – dus ook geen doorzichtige tape! De computers kunnen de barcode anders niet goed scannen.

Retouradres

Bij post naar het buitenland is het extra belangrijk om retournaam en -adres op uw poststuk te vermelden. Hiermee voorkom je dat jouw post vertraagt of  vernietigd wordt bij problemen met de bezorging.

Vermelding van telefoonnummer

Als je het telefoonnummer van de ontvanger hebt, is het handig om deze op het poststuk te vermelden. Zijn er problemen met de bezorging dan kan de ontvanger gebeld worden. Schrijf het telefoonnummer op de achterkant van het poststuk of op de voorkant onder het land van bestemming.

Advies op maat

Wil je meer tips over het versturen van je post? Bekijk dan oze pagina met verzendtips. Ook staan onze adviseurs altijd klaar om jou persoonlijk advies te geven. Geheel gratis en vrijblijvend!

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht