Aangenaam: de digitale postzegel

digitale-postzegel
Blog overzicht  |  

Er zijn verschillende oplossingen voor het frankeren van jouw zakelijke briefpost. Eerder bespraken we al de frankeermachine en de ‘gewone’ postzegel. Vandaag gaan we het hebben over de digitale postzegel. De ‘gewone’ postzegel, maar dan beter. 

Wat is de digitale postzegel?

De digitale postzegel is, zoals de naam als zegt, een postzegel die je eenvoudig online aanmaakt. Hierdoor hoef jij niet meer in de rij te staan bij het postkantoor en bespaar je de tijd die je normaal gesproken kwijt zou zijn aan het plakken van je zegels. 

De digitale postzegel is zeer geschikt als jij een ondernemer bent die slechts enkele brieven per week verstuurt. Bijvoorbeeld als jij naast je pakketten en/of brievenbuspakjes af en toe een losse brief te verzenden hebt. Verstuur jij meerdere brieven per dag, dan is de frankeermachine al snel interessanter voor je.

Digitale postzegel aanmaken

Het gebruiken van een digitale postzegel is zeer efficiënt, mede dankzij het gemak waarmee je de postzegel aanmaakt. Je kunt een digitale postzegel aanmaken nadat je ingelogd bent op het Frama verzendplatform. Nadat de betaling voltooid is, kun je de postzegel downloaden, printen en op je brief plakken:

  • Print de digitale postzegel op een A4, knip ‘m uit en plak ‘m daarna met plakband of tape op je brief;
  • Print de digitale postzegel op een etiket- of stickervel en plak de postzegel daarna op je brief
  • De slimste en makkelijkste optie: print je digitale postzegel met de labelprinter van Frama;
  • Zo heb je direct het juiste formaat en hoef je niet in de weer met schaar, plakband of tape.

Geldigheid digitale postzegel

Nadat je jouw digitale postzegel hebt aangemaakt, blijft deze vijf dagen geldig. 

Wil je post naar het buitenland versturen? Dan raden we je aan om de frankeermachine te gebruiken. Daarmee bespaar je ook aanzienlijk op je portokosten. 

Voordelen van het verzendplatform

De gemakken van een digitale postzegel zijn een stuk groter dan die van een ‘normale’ postzegel. Ook biedt het verzendplatform veel andere verzendmogelijkheden zoals het versturen van een pakket of aangetekend poststuk. Zo geniet je eenvoudig en voordelig van een alles-in-één oplossing voor al jouw post.

Meer tips over het versturen van jouw post? Lees dan verder op onze verzamelpagina 'Brieven versturen'.

Wil je een persoonlijk en vrijblijvend advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar om passend advies op maat te geven, gratis en vrijblijvend!

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht