Partijenpost met Frama: voordelig en snel veel post versturen

Blog overzicht  |  

Heb je meerdere poststukken die je in één keer wil versturen? Dan heb je een partij en kun je het voordelig aanbieden via het verzendplatform van Frama. Binnen een paar seconden maak je je verzendlabels klaar, inclusief Port Betaald afdruk. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

  1. Verschillende opties partijenpost
  2. Zo werkt partijenpost
  3. Bezorgsnelheid

Afhankelijk van het aantal poststukken dat je wilt versturen en de bezorgsnelheid die je selecteert, kun je de partij voordeliger aanbieden. Stel dat je in één keer veel post verstuurt dan betaal je daarmee in de meeste gevallen een lagere prijs per stuk dan wanneer je elke brief afzonderlijk verstuurt.

Met Frama verstuur je eenvoudig, voordelig en flexibel je partijenpost. Doordat je alle poststukken met Port Betaald frankeert is tegoed op de frankeermachine niet nodig.

Verschillende opties partijenpost

Er zijn verschillende manieren om partijenpost te versturen. Denk aan een gemengde partij, gemengd extra, partijen groot, klein en speciaal. We lichten ze hieronder uit.

Partijenpost gemengd en gemengd extra

Bestaat jouw partij uit brieven met meerdere formaten en/of gewichtsklassen? Dan kun je jouw post aanleveren als gemengde partij. Hierdoor is per stuk wegen of splitsen niet nodig.

Het is helaas niet toegestaan om ook goederen te versturen met partijenpost gemengd. Partijenpost gemengd is enkel voor brieven. Het formaat van de envelop mag maximaal t/m C4 zijn, 10 mm dik zijn en maximaal 350 gram wegen. Heb je goederen te versturen? Kies dan voor ‘partijenpost gemengd extra’.

Partijen groot, klein en speciaal

Heb je 250 of meer dezelfde poststukken die door de brievenbus passen? Meld jouw partij dan aan als partijenpost klein, groot of speciaal. Het uiterlijk en formaat van de poststukken dienen hierbij gelijk te zijn. Je kunt kiezen voor een bezorgsnelheid van 24 uur of vaste bezorgdagen.

Zo werkt partijenpost

Bij het versturen van een partij is een aantal zaken van belang. Frankeer je poststukken altijd eerst met een Port Betaald logo. Op het verzendplatform van Frama meld je jouw partij vervolgens aan door het aantal stuks, gewicht en bestemming van de partij in te voeren.

Je ontvangt van ons een orderformulier die je altijd samen met de partij moet aanbieden in een postzak. De partij is nu klaar om af te geven op een PostNL locatie of laat de partij ophalen door jouw haalservice.

Bezorgsnelheid

Vanaf 1 januari 2023 veranderen er een aantal zaken rondom het aanbieden en versturen van partijenpost. Zo blijft de optie voor 24 uursbezorging van toepassing, maar vervalt de bezorgoptie 48-72 uursbezorging. In plaats daarvan kun je nu kiezen voor vaste bezorgdagen (‘vast’).

Bezorging in 24 uur

Dit betekent dat je post de volgende dag bezorgd wordt op dinsdag tot en met zaterdag.

Bezorging op vaste dagen

Bezorging op twee vaste aaneengesloten dagen: afhankelijk van de dag van aanlevering wordt je post op donderdag en vrijdag in dezelfde week of op dinsdag en woensdag in de week erna bezorgd.

Schema

Wil je meer weten over partijenpost?

Bekijk onze partijenpost pagina of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht