Gepubliceerd op: 6 juni 2014
Laatst geüpdatet op: 22 januari 2020

U heeft meer dan genoeg van postzegels en bent op zoek naar een betere oplossing om uw post te frankeren. Ook al heeft u niet veel post, u zoekt een manier waarmee u post snel en eenvoudig kunt frankeren. Frankeert u gemiddeld 5 poststukken per dag en behoren postzegels niet meer tot de mogelijkheden dan is de frankeermachine uw alternatief. 

Wanneer is een frankeermachine rendabel?

De hamvraag van velen voordat ze overgaan tot aanschaf van een frankeermachine. Om deze vraag te beantwoorden is inzicht in de poststroom vereist. Dit inzicht dient verder te gaan dan het aantal poststukken dat gemiddeld per dag de deur uitgaat. Om de besparing te kunnen bepalen is het zeer belangrijk om ook te weten in welke gewichtscategorieen de post valt. Door te weten hoeveel post en hoe zwaar de poststukken zijn, is het mogelijk om de besparing te berekenen.

Een voorbeeld voor 2018...

U frankeert 10 brieven per dag die varieren in gewicht. Vijf brieven van 18 gram en vijf brieven van 88 gram. Een brief van 18 gram frankeert u met een frankeermachine 6 cent voordeliger dan postzegels en een brief van 88 gram frankeert u maar liefst 18 cent voordeliger. Uw besparing is dan € 1,24 per dag. Bij 260 werkdagen per jaar levert dit maar liefst € 322 op. Ruim genoeg om een frankeermachine te rendabel te maken!

De besparing gaat verder!

Een frankeermachine biedt meer voordelen dan besparen op uw portokosten alleen. Bedenk eens hoeveel tijd u kunt besparen doordat u niet meer hoeft te zoeken naar postzegels terwijl u eigenlijk weet dat u ze niet meer heeft. Of het plakken van die jaarlijkse mailing/facturatie waar u een ochtend mee bezig bent. Het geld en de tijd die u daarmee bespaart kunt u ook gebruiken voor een frankeermachine.

Daarnaast hoeft u nooit meer te zoeken naar het juiste tarief. Iedereen kent het gevoel om een poststuk te hebben maar niet precies te weten voor hoeveel de brief gefrankeerd moet worden? Om het zekere voor het onzekere te nemen plakt u dan maar twee postzegels. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit geld beter te besteden is.

En kent u het tarievenboekje van PostNL? Zeer handig document met een mooi overzicht van alle tarieven die u nodig heeft. Totdat u hem daadwerkelijk moet gebruiken. Op zoek naar het juiste tarief verliest u nog meer tijd. Heeft u eindelijk het tarief gevonden dan kunt u gaan plakken. U moet € 2,56 frankeren. Hoeveel postzegels zijn dat? Dus maar weer terug naar het tarievenboekje om te kijken hoeveel postzegels er op de envelop moeten. Het voordeel is dat postzegels tegenwoordig in klasse 1 of 2 zijn ingedeeld maar daardoor verliest u wel het gevoel met de posttarieven. Zonde van de tijd? Zeker! De oplossing? Frankeermachine!

 

Maakt u een frankeermachine rendabel?

Bereken hoeveel u kunt besparen via deze handige tool waarmee u uw besparing per jaar kunt berekenen.

 

Topics: Frankeermachine, Portovoordeel