RMail: veilig, zeker en eenvoudig e-mails versturen

RMail beveiligde emails versturen
Gepubliceerd op: 11 augustus 2020
Laatst bijgewerkt op: 2 september 2021

RMail: veilig, zeker en eenvoudig e-mails versturen

Frama biedt verschillende mogelijkheden om uw post zo voordelig en eenvoudig mogelijk te verwerken en verzenden. Niet alleen efficiëntie, maar ook veiligheid staat hierbij centraal. Daarom biedt Frama RMail: voor een veilige, zekere en eenvoudige manier van digitaal communiceren.

Met RMail, eigenlijk ‘Registered Email’, verstuurt u op veilige wijze contracten, facturen en grote bestanden tot 1GB mee bij een e-mailbericht. Enerzijds verstuurt u e-mails die u kunt versleutelen door middel van encryptie. Anderzijds kunt u een bijlage tot 1GB toevoegen zoals een factuur of contract. Een contract kunt u laten invullen en ondertekenen. 

Zowel zender als ontvanger kunnen met RMail e-mails ondertekenen, coderen, archiveren en bewijs van aflevering ontvangen. RMail is eenvoudig te installeren. Het is zeer gebruiksvriendelijk en gericht op zowel kleine als grote organisaties in het MKB.

Om RMail te gebruiken hebben zender en ontvanger geen speciale software nodig. U kunt een bestaand e-mailadres gebruiken door middel van een plug-in, die ondersteund wordt door gangbare platformen als Outlook en Gmail.

One-Click-Encryption.jpg

Veilig e-mails versturen

Veilig e-mails versturen is een belangrijke ontwikkeling die voor veel organisaties van groot belang is. RMail biedt een oplossing voor een specifiek aspect van de GDPR-naleving, met betrekking tot de veilige overdracht van gevoelige of vertrouwelijke informatie per e-mail. De overheid stelt strenge eisen. Er gelden boeteclausules wanneer organisaties hier niet aan voldoen.

Aangetekend e-mailen vindt nu vaak nog plaats binnen gesloten omgevingen, waar het wordt geïnstalleerd binnen het netwerk voor intern gebruik. Dit is voor grote organisaties relatief eenvoudig, maar voor kleinere bedrijven binnen het MKB is dit vaak nog een reden om ervan af te zien. Frama biedt eenvoud én toegankelijkheid, zeker ook voor kleinere organisaties.

Nooit meer een e-mail kwijt

Regelmatig komt een e-mail in de spam map terecht, waarna hij per ongeluk wordt verwijderd of genegeerd. Met RMail weet u precies wanneer een e-mail is afgeleverd en geopend. Berichten die worden verzonden met een ‘aangetekende e-mail (Registered Email) banner’, worden beschouwd als belangrijk en daarom ook zo behandeld in uw mailbox. Ook wordt het een ontvanger moeilijker gemaakt een e-mail te negeren wanneer duidelijk is dat deze wordt gevolgd.

Meestal wordt een verzonden e-mail afgeleverd, maar soms ook niet. Onzekere aflevering kan chaos veroorzaken. Het unieke ontvangstbewijs van RMail elimineert dit met juridisch bewijs van aflevering, aflevertijd en exacte inhoud van het bericht. Daarnaast bevat ieder ontvangstbewijs ook een complete ‘audit trail’ van de aflevering en een bericht van echtheid.

Mails privé houden met encryptie

Encryptie is dé manier om e-mails privé te houden. Toch is het vaak ingewikkeld om een bericht te versleutelen. RMail maakt het mogelijk om snel en eenvoudig e-mails te beveiligen. Er wordt gebruik gemaakt van 256-bit AES-encryptie om gevoelige en vertrouwelijke e-mails en bijlagen te beveiligen. Met opties voor veilige ‘end-to-end’ aflevering kunt u er als verzender op vertrouwen dat een bericht alleen gelezen wordt door de beoogde ontvanger(s).

E-mails ondertekenen met RMail

Ook helpt RMail om overeenkomsten sneller rechtsgeldig te ondertekenen. Frama biedt met RMail de meest uitgebreide juridische en internationaal erkende digitale handtekening voor afzenders en ontvangers. Deze handtekening is toe te passen op gemailde documenten, PDF-formulieren en nog veel meer.

Ondertekenen kan eenvoudig met een handgeschreven, getypte of e-mail handtekening. De digitale handtekening is net zo rechtsgeldig als de ‘natte’ handtekening. Bovendien kunnen verzender en ontvanger gelijktijdig hetzelfde document ondertekenen, waardoor snel een tweezijdige, juridische overeenkomst wordt aangedaan. Het document kan vervolgens worden doorgestuurd naar overige partijen om mede te ondertekenen.

'Verschuiving van fysieke post naar digitale alternatieven'

Hans van Essen, directeur Frama Nederland: “Er is een verschuiving gaande van fysieke post naar digitale alternatieven. Vroeger puilden de brievenbussen uit, nu zijn het de mailboxen die overvol raken. Hierdoor kan een belangrijke e-mail met een factuur eenvoudig ‘verdwijnen’ of aan de aandacht ontsnappen. Frama neemt graag het voortouw. We voorzien met de introductie van RMail in combinatie met de identificatieplicht en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), duidelijk in een behoefte van het MKB aan een veilige tool voor aangetekend en versleuteld e-mailen, digitaal ondertekenen en versturen van grote bestanden.”

Topics: message