De barcodeboeken van PostNL verdwijnen: wat nu?

barcodeboek
Gepubliceerd op: 8 september 2020
Laatst bijgewerkt op: 12 augustus 2021

Vanaf 1 oktober 2020 zijn de barcodeboeken van PostNL niet meer te koop - en vanaf 1 januari 2021 zijn deze barcodeboeken niet langer geldig. Benieuwd naar het hoe en waarom? Dat lees je in dit blog. Ook geven we je een waardevol alternatief!

Barcodeboeken worden gebruikt voor het verzenden van pakketten met een frankeermachine. De frankeermachine frankeert het bedrag, maar niet de barcode. Het barcodeboek voorziet in de barcode waardoor uw pakket traceerbaar is.

Waarom stopt PostNL met het gebruik van barcodeboeken?

Er zijn verschillende redenen waarom PostNL met het gebruik van de barcodeboeken stopt. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Barcodeboeken en pakket- en servicezegels zijn verouderd en kosten veel tijd in het verwerkingsproces waardoor vertraging kan optreden.
  • Voor een beter verwerking worden de pakketten digitaal gevolgd, zo wordt de dienstverlening van PostNL efficiënter.
  • Klanten krijgen meer inzicht in de status van zendingen.

Tot wanneer te koop en te gebruiken?

Barcodeboeken zijn nog te koop tot 1 oktober 2020. Je kunt de barcodeboeken nog gebruiken tot 1 januari 2021. Na deze datum zijn de boeken niet meer geldig. Dit geldt zowel voor het barcodeboek Pakket Frankeermachine en Digitale postzegel – NL en EU als het barcodeboek EPS.

desain-barcode-unik-kreatif-vanitybarcodes-barcode-seperti-buku-buku

Het alternatief

Op het verzendplatform van Frama kunt je eenvoudig jouw pakketten aanmelden, zonder dat je daarbij een barcodeboek nodig hebt. Het adres en de barcode worden gezamenlijk op één verzendlabel afgedrukt. Betaling is eenvoudig achteraf op rekening, of direct via iDeal.

Naast pakketten meld je ook eenvoudig uw brievenbuspakjes en aangetekende stukken aan, zowel in Nederland als daarbuiten. Voor meer informatie over pakketten en de actuele tarieven kun je het e-book ‘Verzendplatform' downloaden. Vul het formulier in en je ontvangt het e-book binnen één minuut in je e-mail inbox.

Topics: mail