Piektoeslag rondom de feestdagen

Blog overzicht  |  

Niet alleen Sinterklaas en Kerst maar ook Black Friday en Cyber Monday zorgen ervoor dat het aantal pakketten dat wordt verstuurd enorm stijgt. Om alles in goede banen te leiden zet PostNL alle zeilen bij. Dit kost extra geld en daarom geldt ook dit jaar weer een 'piektoeslag’. Lees je mee?

  1. Enorme drukte tijdens feestdagen
  2. Piektoeslagen bij PostNL
  3. Al jouw post op één plek

Enorme drukte tijdens feestdagen

Net als in de afgelopen jaren rekent PostNL ook deze feest- en kortingsdagen weer op topdrukte. De verwachting is dat er gedurende deze periode bijna twee keer zo veel pakketten verstuurd worden als normaal.

Om te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt zet PostNL extra werknemers in en wordt er extra opslagplek geregeld. Sorteercentra blijven langer open en ook worden er extra vrachtwagens ingehuurd om te zorgen dat zo veel mogelijk pakketjes op tijd aankomen.

Piektoeslagen bij PostNL

De extra maatregelen die PostNL treft kosten extra geld. Dit wordt doorberekend aan de klant in de vorm van een piektoeslag. Van 19 november tot en met 31 december 2023 is het versturen van een pakket € 0,25 cent duurder.

Ook in 2023 geldt er een piektoeslag van € 0,15 voor brievenbuspakjes die in de piekperiode worden verstuurd.

Deze piektoeslag geldt zowel voor heen, als eventueel retour - en is ook van toepassing bij pakketten naar het buitenland. Alle pakketten die je in deze periode verstuurt via het verzendplatform worden achteraf extra belast met de geldende toeslag.

Al jouw post op één plek

Frama is het meest complete verzendplatform voor al jouw post: het hele jaar door toegang tot alle postdiensten, tegen aantrekkelijke tarieven. Of het nu gaat om het versturen van een brief, pakket, brievenbuspakje, aangetekende zending of partijenpost: met Frama verzend je het allemaal eenvoudig en voordelig online.

Ook hebben wij alle kennis in huis als het aankomt op jouw verzendproces. Meer informatie en tips lees je op onze verzamelpagina met verzendtips.

Wil je persoonlijk en vrijblijvend advies?

Onze adviseurs staan klaar om jou persoonlijk advies op maat te geven, gratis en vrijblijvend.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht