De grootste postbedrijven van Nederland

postbedrijven-Nederland
Blog overzicht  |  

Stel: je moet een poststuk versturen. Denk aan een (aangetekende) brief, pakket of brievenbuspakje. Wat zijn dan je opties? Ga jij naar een postkantoor en lever je daar je poststuk af of zoek jij online naar mogelijkheden? Wij zetten de grootste postbedrijven van Nederland en hun diensten voor je op een rijtje.

  1. Klein stukje geschiedenis
  2. Fietskoeriers
  3. Tips over postverzending
  4. Alles bij elkaar

Afhankelijk van wat voor ondernemer je bent of het soort bedrijf waar je voor werkt, ben je gebaat bij de keuze voor een bepaalde postvervoerder. Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld PostNL, DHL, DPD en UPS. De laatste jaren zijn er ook een hoop kleinere bedrijven op de postmarkt gekomen waarmee je jouw post kunt verzenden.

Klein stukje geschiedenis

Lange tijd was post in Nederland een monopolieactiviteit die werd uitgevoerd door een staatsbedrijf. Na de beursgang in 1994, vervulde een gereguleerd privaat bedrijf deze monopoliepositie. Sinds 2009 is het elk bedrijf toegestaan om alle postdiensten aan te bieden - en hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. 

Naast een verscheidenheid aan nieuwe postvervoerders zijn de mogelijkheden op online vlak ook flink toegenomen. Zo zet onder andere PostNL steeds meer in op e-commerce. Online shoppen wordt steeds populairder en de stroom naar pakketten neemt flink toe.

Fietskoeriers

Met het oog op duurzaamheid en minder CO2 uitstoot ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook een andere interessante trend: de fietskoerier. Een fietskoerier bij jou in de buurt haalt de post op en bezorgt deze direct bij de ontvanger of bij een postaanbieder als PostNL. Fietskoeriers staan bekend om de snelle en groene levering. Vaak bieden zij ook de mogelijkheid om je post te frankeren.

 

Nu nóg makkelijker

Wil je je post voordelig en efficiënt verzenden? Dan biedt het verzendplatform van Frama uitkomst.

brieven-frankeermachine-overzicht
 

Tips over postverzending

Iedere postverspreider hanteert zijn eigen tarieven op basis van het gewicht, aantal, formaat, bestemming, bezorgdag en ook de wijze van aflevering. Des te meer werk jij het postbedrijf uit handen neemt des te lager het tarief wordt.

Met werk uit handen nemen moet je denken aan het zelf genereren en printen van verzendlabels - en het zelf naar het postkantoor brengen, in plaats van je post te laten ophalen door een externe partij.

Alles bij elkaar

Frama is trotse partner van PostNL en faciliteert jou op elk vlak bij het verzenden van alle soorten post. Wij stellen gemak voorop en hebben de afgelopen jaren een uniek postplatform ontwikkeld waarmee jij eenvoudig en voordelig al jouw post kunt verzenden. Van brieven, pakketten, brievenbuspakjes tot aangetekende post en partijenpost. Je verzendt het allemaal eenvoudig, efficiënt en heel voordelig.

Naast een gebruiksvriendelijk platform bieden wij een labelprinter waarmee je in een handomdraai verzendlabels print voor jouw post en pakketten. Meer informatie over onze labelprinter vind je hier.

Wil je persoonlijk en vrijblijvend advies?

Onze adviseurs staan klaar om jou passend advies op maat te geven, gratis en geheel vrijblijvend. Zelf meer verzendtips lezen? Dat kan hier.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht