Goederen versturen naar het buitenland: zo doe je dat

goederen-versturen-buitenland
Blog overzicht  |  

Eerder schreven we al een blog over post versturen naar het buitenland. Daarbij gingen we vooral in op het versturen van brieven.  Maar hoe zit dat eigenlijk met goederen?

  1. Tariefzones
  2. Douaneverklaring CN22 en CN23
  3. Voordelig en makkelijk alternatief

Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels voor het internationaal verzenden van goederen. Deze wijziging is het gevolg van aangescherpte internationale regelgeving, die door de Wereldpostunie (UPU) is doorgevoerd. Deze regels gelden dan ook wereldwijd voor alle postale bedrijven.

Bij verzending van goederen naar landen in Europa die geen lid zijn van de EU en naar alle bestemmingen buiten Europa dien je gebruik te maken van douaneformulieren.  Hierbij is het belangrijk dat je weet welke tariefzone er geldt voor de eindbestemming van jouw zending. 

Tariefzones

EUR1
België, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Luxemburg, Oostenrijk, Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische Eilanden) Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en de Kanaaleilanden), Zweden.

EUR2
Alle overige landen in Europa (excl. Rusland).

Wereld
Alle overige landen (incl. Rusland).

Douaneformulieren dienen tevens te worden gebruikt bij verzending van goederen naar Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Deze bestemmingen vallen tevens in de tariefzone Wereld. 

Douaneverklaring CN22 en CN23

Verstuur je goederen naar het buitenland tot 2kg en met een waarde tot € 425 dan is de ‘douaneverklaring CN22’ vereist. Voor zendingen met een waarde vanaf € 425, – en/of zwaarder dan 2kg is de ‘douaneverklaring CN23’ vereist.

Specifieke informatie over welke goederen naar welk land toegestaan zijn kun je opvragen bij onze adviseurs.

Voordelig en makkelijk alternatief

Het nastreven van alle ‘regeltjes en kleine lettertjes’ bij het versturen van een internationale zending kan best een gedoe zijn. Maak je gebruik van het verzendplatform van Frama dan maak je het jezelf een stuk eenvoudiger. Pakketten en post versturen met goederen naar het buitenland doe je eenvoudig tegen zeer aantrekkelijke tarieven. De benodigde douanepapieren worden automatisch toegevoegd: jij hoeft alleen de gegevens in te voeren.

Verstuur je jouw goederen naar het buitenland met Frama dan voldoe je altijd aan de actuele regelgeving, bespaar je op portokosten en optimaliseer je tevens je postproces. Extra services zoals track en trace of douanepapieren voeg je eenvoudig toe tijdens het klaarmaken van je zending. 

Wij helpen je graag

Heb je nog vragen over het versturen van jouw goederen naar het buitenland? We helpen je graag.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht