Verandering internationaal goederen verzenden

Internationale goederen_1900
Gepubliceerd op: 5 februari 2020
Laatst bijgewerkt op: 18 augustus 2021

Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels voor het internationaal verzenden van goederen. De wijziging is het gevolg van verscherpte internationale regelgeving die door de Wereldpostunie (UPU) is doorgevoerd en geldt dan ook wereldwijd voor alle postale bedrijven.


Waarom nieuwe regelgeving?

Enerzijds moeten postbedrijven, door de nieuwe internationale regelgeving, onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Alle zendingen die goederen bevatten, moeten voorzien zijn van een verzendlabel met barcode.

Anderzijds eisen landen dat de beschikbare informatie vooraf moet worden gedeeld. Ze controleren steeds strenger inkomende post op inhoud en gegevens van de verzender. De nieuwe regelgeving speelt hier op in en verplicht het om als verzender van goederen deze informatie digitaal te verstrekken. Dat kan niet met een envelop die met postzegels of frankeermachine is gefrankeerd. Daarom geldt dat deze zendingen voortaan als pakket moeten worden aangeboden of als aangetekende of verzekerde brief - ook al zit het in een enveloppe.

Wat houdt de nieuwe regelgeving in?

Goederenzendingen moeten vanaf 1 januari 2020 online worden aangemeld en worden voorzien van een label met barcode, ook voor zendingen zonder Track & Trace. Doet u dat niet dan riskeert een onderschepping van uw pakket en/of extra toeslagen als u uw goederenzendingen blijft verzenden als brief.

Wat wordt verstaan onder goederen?

De nieuwe internationale regelgeving heeft het over het verzenden van goederen. Een zending wordt als goederenzending beschouwd als het in welke vorm dan ook (enveloppe, doos, tas, etc.) wordt verstuurd met als inhoud alle materiële voorwerpen anders dan een brief of kaart. Uitzonderingen zijn: een pinpas of creditcard, gratis promotieartikel of een boek (bron: PostNL).

Frama verzendplatform als alternatief

Met Frama verzendt u eenvoudig pakketten naar het buitenland tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Daarmee bieden wij u een goed alternatief. U voldoet aan de nieuwe regelgeving, bespaart op uw portokosten en optimaliseert tevens uw postproces. De adresdrager en barcode print u eenvoudig op een pakketlabel. Extra services zoals Track & Trace of douanepapieren kunt u toevoegen tijdens het verzenden. U verzendt dus met meer service en controle.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We geven u graag advies op maat. Neem contact met ons op via 0183-635777 of via de onderstaande button.

Neem contact op

Topics: mail