Verandering internationaal goederen verzenden

verandering-internationaal-goederen-verzenden
Blog overzicht  |  

Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels voor het internationaal verzenden van goederen. De wijziging is het gevolg van verscherpte internationale regelgeving die door de Wereldpostunie (UPU) is doorgevoerd en geldt dan ook wereldwijd voor alle postale bedrijven.

Waarom nieuwe regelgeving?

Enerzijds moeten postbedrijven door de nieuwe internationale regelgeving onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Alle zendingen die goederen bevatten moeten voorzien zijn van een verzendlabel met barcode.

Anderzijds eisen landen dat de beschikbare informatie vooraf moet worden gedeeld. Ze controleren steeds strenger inkomende post op inhoud en gegevens van de verzender. De nieuwe regelgeving speelt hier op in en verplicht het om als verzender van goederen deze informatie digitaal te verstrekken. Dat kan niet met een envelop die met postzegels of frankeermachine is gefrankeerd. Daarom geldt dat deze zendingen voortaan als pakket moeten worden aangeboden of als aangetekende of verzekerde brief - ook al zit het in een enveloppe.

Wat houdt de nieuwe regelgeving in?

Goederenzendingen moeten vanaf 1 januari 2020 online worden aangemeld en worden voorzien van een label met barcode, ook voor zendingen zonder track en trace. Doe je dat niet dan riskeer je een onderschepping van jouw pakket en/of extra toeslagen als je jouw goederenzendingen blijft verzenden als brief.

Wat wordt verstaan onder goederen?

Bij de nieuwe internationale regelgeving gaat het over het verzenden van goederen. Maar wat wordt er dan precies bedoeld met goederen? Een zending wordt als goederenzending beschouwd als het in welke vorm dan ook (enveloppe, doos, tas, etc.) wordt verstuurd met als inhoud alle materiële voorwerpen anders dan een brief of kaart.

Let op: hierbij zijn een paar uitzonderingen waaronder de pinpas, creditcard, een gratis promotie-artikel of een boek. 

Frama verzendplatform als alternatief

Met Frama verzend je eenvoudig pakketten naar het buitenland tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Daarmee bieden wij jou een goed alternatief. Je voldoet aan de nieuwe regelgeving, bespaart op je portokosten en optimaliseert tevens het postproces. De adresdrager en barcode print je eenvoudig op een verzendlabel. Extra services zoals track en trace of douanepapieren kun je toevoegen tijdens het verzenden. Je verzendt dus met meer service en controle.

We geven je graag advies op maat. Neem contact met ons op of bel 0183-635777.

Blog overzicht