Wat is een aangetekend pakket?

Blog overzicht  |  

Wil je iets kostbaars verzenden? Dan kan het fijn zijn om extra zekerheid te hebben. Je kunt er daarom voor kiezen om je brief of pakket aangetekend te verzenden. In principe is een aangetekend pakket hetzelfde als een normaal pakket met extra opties. In dit blog leggen we je uit hoe dit werkt - en wat de voordelen zijn. 

  1. Wat is een aangetekend pakket?
  2. Voordelen van een aangetekend pakket
  3. Wanneer aangetekend pakket versturen?
  4. Tarieven aangetekend pakket

Wat is een aangetekend pakket?

Bij het versturen van een pakket heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je het standaard met track en trace versturen, maar indien je een waardevol pakket verstuurt dan kan het slim zijn om deze aangetekend te versturen. Hiervoor betaal je een meerprijs en in ruil daarvoor krijg je extra zekerheid. 

In de meeste gevallen wordt een aangetekend pakket de volgende dag nog bezorgd. Geef je het pakket op zaterdag af? Dan kan de ontvanger deze op zijn vroegst op dinsdag verwachten.

Voordelen van een aangetekend pakket

Kies je voor een aangetekende zending dan profiteer je van een aantal voordelen. Zo krijg je bij een aangetekend pakket altijd bewijs van versturen en ontvangst. Ook wordt het pakket persoonlijk afgegeven bij de deur, pas nadat de ontvanger heeft getekend.

Raakt jouw aangetekende pakket zoek of loopt de inhoud een beschadiging op? Dan ben je verzekerd tot € 500,-. Is de waarde van de inhoud van je pakket hoger dan € 500,-? Dan raden we aan om je pakket verzekerd te versturen. In dat geval ben je verzekerd tot maximaal € 5.500,- afhankelijk van de waarde van de goederen in je pakket.

Indien een aangetekend pakket niet bezorgd kan worden dan wordt deze automatisch en kosteloos weer naar de verzender teruggestuurd, zowel binnen- als buiten Nederland.

Wanneer aangetekend pakket versturen?

Het is altijd handig om goederen die beschadigings- of diefstalgevoelig zijn aangetekend of verzekerd te versturen. Denk hierbij aan een camera of smartphone of bepaalde documenten waarvan informatie niet mag uitlekken. Ook is het goed om de waarde van de goederen in je pakket mee te rekenen. Hieronder gaan we verder in op mogelijkheden als het gaat om versturen van een pakket met extra zekerheid.

Tarieven aangetekend pakket

Graag maken wij jou erop attent dat er een verschil is tussen een aangetekend pakket en verzekerd vervoer. Op het verzendplatform van Frama kun je kiezen voor verzekerd vervoer en andere opties die jouw pakket voorzien van extra zekerheden. Zo leveren wij maatwerk als het aankomt op het veilig versturen van een pakket.

Afhankelijk van de extra opties die je kiest, ben je op ons verzendplatform met een normaal pakket goedkoper uit dan als je een aangetekend pakket verstuurt. Kies enkel de opties die jij nodig hebt, zoals verzekeren, handtekening voor ontvangst, niet afleveren bij de buren, et cetera. Hoe uitgebreider je keuze, hoe meer je betaalt.

Wil je ook bij het versturen van andere post graag extra zekerheid? Je kunt ook bij ons terecht voor aangetekende brieven en zelfs aangetekende e-mail.

Wil je een persoonlijk en vrijblijvend advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar om passend advies op maat te geven, gratis en vrijblijvend!

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht