Tariefswijziging frankeermachine: dit gaat er gebeuren

tariefwijzigingen-frankeermachine
Gepubliceerd op: 15 december 2020
Laatst bijgewerkt op: 18 juni 2021

Vanaf 2021 gelden er nieuwe tarieven voor frankeren. Deze tarieven worden vanaf 1 januari 2021 doorgevoerd in al onze frankeermachines. In dit blog brengen we je op de hoogte van alle belangrijke informatie omtrent deze tarieven.

Omdat vanaf het nieuwe jaar de barcodeboeken verdwijnen moeten pakketten en brievenbuspakjes vanaf dat moment eerst online worden voorgemeld. Dat kan via MijnFrama of op een PostNL locatie. Voor die twee verschillende opties geldt een ander tarief. Om die reden komen er twee nieuwe tariefopties in de frankeermachine als je een brievenbuspakje of pakket met track en trace verzendt binnen Nederland.

  • Online aanmelden op MijnFrama
  • Aanmelden op een PostNL-locatie

Online voormelden

Kies je voor het online voormelden van jouw poststuk via MijnFrama dan kun je online jouw verzendlabel genereren. Na het voormelden moet je het poststuk nog frankeren met de frankeermachine en afgeven op een PostNL locatie. Je krijgt bij online voormelden € 0,50 korting op het standaard tarief.  

Let op: de bovengenoemde korting geldt alleen voor poststukken die binnen Nederland worden verzonden. Bij internationale post geldt altijd het standaard tarief zonder korting.

Voorbeeld:

Met online voormelden kost het frankeren van een brievenbuspakje binnen Nederland
4,10 in plaats van € 4,60.

Niet online voormelden

Kiest u ervoor om jouw poststuk niet online voor te melden, dan dien je het poststuk voor te melden bij een PostNL-locactie zodat daar een barcodelabel gegenereerd kan worden. Het poststuk kun je wel nog frankeren met de frankeermachine.

Voorbeeld

Zonder online voormelden kost een brievenbuspakje binnen Nederland het reguliere tarief van
€ 4,60.

Nieuwe tariefopties frankeermachine

Op de frankeermachine vind je straks de volgende keuzes:

  • Online voormelden (tarief met korting)
    NL ONLINE VOORMELDEN
  • Niet online voormelden (standaard tarief zonder korting)
    NIET VOORGEMELD

In beide gevallen gebruik je de frankeermachine voor het frankeren van het juiste tarief. Naast frankeren met de frankeermachine, bestaat de mogelijkheid om jouw brievenbuspakjes, post en pakketten via het verzendplatform van Frama aan te maken. Je verzendt dan in veel gevallen tegen gereduceerde tarieven en betaalt achteraf op rekening.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Topics: mail