Tariefswijziging frankeermachine: dit gaat er gebeuren

tariefwijzigingen-frankeermachine
Gepubliceerd op: 15 december 2020
Laatst bijgewerkt op: 16 december 2020

Vanaf 2021 gelden er nieuwe tarieven voor frankeren. Deze tarieven worden vanaf 1 januari 2021 doorgevoerd in al onze frankeermachines. In dit blog brengen we u op de hoogte van alle belangrijke informatie omtrent deze tarieven.

Omdat vanaf het nieuwe jaar de barcodeboeken verdwijnen moeten pakketten en brievenbuspakjes vanaf dat moment eerst online worden voorgemeld. Dat kan via MijnFrama of op een PostNL locatie. Voor die twee verschillende opties geldt een ander tarief. Om die reden komen er twee nieuwe tariefopties in de frankeermachine als u een brievenbuspakje of pakket met track en trace verzendt binnen Nederland.

  • Online aanmelden op MijnFrama
  • Aanmelden op een PostNL-locatie

Online voormelden

Kiest u voor het online voormelden van uw poststuk via MijnFrama dan kunt u online uw verzendlabel genereren. Na het voormelden moet u het poststuk nog frankeren met de frankeermachine en afgeven op een PostNL locatie. U krijgt bij online voormelden € 0,50 
korting op het standaard tarief.  

Let op: de bovengenoemde korting geldt alleen voor poststukken die binnen Nederland worden verzonden. Bij internationale post geldt altijd het standaard tarief zonder korting.

Voorbeeld:

Met online voormelden kost het frankeren van een brievenbuspakje binnen Nederland
4,10 in plaats van € 4,60.

Niet online voormelden

Kiest u ervoor om uw poststuk niet online voor te melden dan dient u het poststuk voor te melden bij een PostNL-locactie zodat daar een barcodelabel gegenereerd kan worden. Het poststuk kunt u wel nog frankeren met de frankeermachine.

Voorbeeld

Zonder online voormelden kost een brievenbuspakje binnen Nederland het reguliere tarief van
€ 4,60.

Nieuwe tariefopties frankeermachine

Op de frankeermachine vindt u straks de volgende keuzes:

  • Online voormelden (tarief met korting)
    NL ONLINE VOORMELDEN
  • Niet online voormelden (standaard tarief zonder korting)
    NIET VOORGEMELD

In beide gevallen gebruikt u de frankeermachine voor het frankeren van het juiste tarief. Naast frankeren met de frankeermachine bestaat de mogelijkheid om uw brievenbuspakjes, post en pakketten via het verzendplatform van Frama aan te maken. U verzendt dan in veel gevallen tegen gereduceerde tarieven en betaalt achteraf op rekening.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Topics: mail