RMail: Veilig, zeker en eenvoudig je e-mails versturen

veilig-emails-versturen-RMail
Blog overzicht  |  

Naast het versturen van jouw (aangetekende) brieven en pakketten biedt Frama ook een oplossing voor het veilig versturen van e-mails. Dit wordt mogelijk gemaakt door RMail: een service voor een veilige, zekere en eenvoudige manier van communiceren. In dit blog vertellen we je er alles over!

Met RMail, ook wel ‘Registered Email’, is het mogelijk om jouw emails veilig en aangetekend te versturen. Ideaal voor bijvoorbeeld vertrouwelijke informatie zoals contracten en facturen. 

RMail biedt jou de volgende functionaliteiten:

  • Aangetekend e-mail verzenden zowel volgen van e-mail als bewijs van aflevering
  • Eenvoudig ondertekenen van contracten door de afzender of de ontvanger.
  • E-mail encryptie voor privacy (voldoet aan AVG)
  • Verstuur eenvoudig grote bijlagen tot 1GB mee

RMail is gebruiksvriendelijk

RMail is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. De service is geschikt voor zowel kleine als grote organisaties in het MKB. Vaak vindt aangetekend e-mailen plaats binnen een gesloten omgeving, waar de software wordt geïnstalleerd binnen eigen netwerk voor intern gebruik.

Dit is relatief eenvoudig voor grote organisaties, terwijl kleinere bedrijven binnen het MKB hier van af zien in verband met kosten of tekort aan kennis en personeel. Frama onderscheidt zich met RMail in eenvoud en toegankelijkheid, ook voor kleinere organisaties.

RMail plug-in

Zender en ontvanger hebben geen speciale software nodig en een nieuw e-mailadres aanmaken is niet nodig: door middel van een plug-in (ondersteund door gangbare platformen als Outlook en Gmail) kun je gewoon je huidige mailadres blijven gebruiken. 

Het installeren van de plug-in is eenvoudig, maar mocht je er niet uitkomen dan helpen onze collega’s bij Frama je graag op weg. 

Serieuze ontwikkeling

Veilige e-mails versturen is een ontwikkeling om serieus rekening mee te houden. Zo biedt RMail een oplossing voor een specifiek aspect van de AVG-naleving, met betrekking tot de veilige overdracht van gevoelige persoonlijke, financiële of vertrouwelijke gegevens.

Zichtbaarheid met RMail

Het komt regelmatig voor dat een gewone e-mail in de reclamefolder terecht komt, per ongeluk wordt verwijderd of bewust wordt genegeerd. Met RMail weet je precies wanneer een e-mail is afgeleverd en geopend door de ontvanger. 

Berichten die ‘Aangetekend’ worden verzonden, worden door de mailserver als belangrijk beschouwd en ook als zodanig behandeld. Het is op die manier moeilijker voor een ontvanger om een e-mail te negeren als duidelijk is dat deze wordt gevolgd.

Juridisch bewijs

Wanneer een e-mail niet goed wordt afgeleverd of als daar twijfel over bestaat kan dat leiden tot discussie. Het unieke ontvangstbewijs van RMail elimineert deze onzekerheid met juridisch bewijs van aflevering, aflevertijd en exacte inhoud van het bericht. Ieder ontvangstbewijs bevat daarnaast ook een complete audit trail van de aflevering en een bericht van echtheid. 

Encryptie is tegenwoordig de beste manier om je e-mails privé te houden. Helaas is het vaak vrij ingewikkeld een e-mailbericht te versleutelen. Frama maakt het met RMail mogelijk om snel en eenvoudig e-mails te beveiligen. RMail maakt gebruik van 256 bit AES-encryptie om gevoelige e-mails en bijlagen te beveiligen. Met opties voor veilige ‘end-to-end’-aflevering kan de verzender erop vertrouwen dat een bericht alleen gelezen kan worden door de beoogde ontvangers.

Digitale ondertekening

RMail helpt om overeenkomsten sneller rechtsgeldig te ondertekenen. Frama biedt met RMail de meest uitgebreide juridische, internationaal erkende digitale handtekening voor afzenders en ontvangers op gemailde documenten, PDF-formulieren en nog veel meer.

Ondertekenen met RMail kan simpel met een handgeschreven-, getypte- of een e-mail handtekening. De digitale handtekening is net zo rechtsgeldig als de natte handtekening. Bovendien kunnen verzender en ontvanger tegelijkertijd hetzelfde document ondertekenen waardoor een tweezijdige, juridische overeenkomst wordt aangegaan. Het document kan vervolgens worden doorgestuurd naar overige partijen om mede te ondertekenen.

Ben je benieuwd of RMail iets voor jou is of heb je andere vragen over deze service? Neem dan contact op met onze postadviseurs. We staan voor je klaar!

Blog overzicht