Dit zijn de posttarieven voor 2022

posttarieven
Blog overzicht  |  

In dit blog praten wij je bij over de posttarieven van 2022. Goed nieuws: de prijs voor het versturen van een brief blijft gelijk. Een brief tot 20 gram versturen kost dus net als vorig jaar € 0,96.

Prijzen blijven veelal gelijk

Afgelopen jaar zijn de postvolumes gestegen door onder andere de overname op Sandd en de coronapandemie.  Mede om deze redenen veranderen de basistarieven in 2022 niet. Dit betekent dus dat het verzenden van een brief niet meer gaat kosten.

Dit geldt ook voor de tarieven van de frankeermachine. Wil je in het nieuwe jaar frankeren met de frankeermachine dan betaal je € 0,90 voor een brief t/m C4. Een brief naar het buitenland kost met de frankeermachine € 1,49. Je kunt daarmee nog steeds een aanzienlijke besparing realiseren ten opzicht van de postzegel.

Ook voor pakketten blijven de basistarieven gelijk ten opzichte van 2021. Verstuur je een pakket binnen Nederland dan betaal je hiervoor nog steeds € 7,25. Online voormelden levert je een besparing op van € 0,60 per pakket. Dit kan eenvoudig en snel op op MijnFrama.

Coronatoeslag

Let op: de Coronatoeslag geldt nog steeds voor pakketten die je verstuurt naar het buitenland. Wel wordt deze toeslag minder en zodra de normale dienstverlening van PostNL weer hervat kan worden, wordt deze toeslag afgeschaft.

E-book posttarieven

Ben je benieuwd naar alle tarieven en wil je weten hoe je eenvoudig kunt besparen op je portokosten? Download dan ons nieuwste e-book met de posttarieven van 2022!

Download e-book posttarieven 2022

 

Blog overzicht