Posttarieven 2018

Posttarieven2018_1900-2
Gepubliceerd op: 8 december 2017
Laatst bijgewerkt op: 18 augustus 2021

PostNL heeft de posttarieven voor 2018 verhoogd. PostNL mag de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2018 met gemiddeld 8 procent verhogen, maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al in oktober 2017 bekend. PostNL ziet zich gedwongen om zijn prijzen op te voeren om de aanhoudende krimp in het brievenverkeer te compenseren. Het basistarief (postzegel) voor brieven in Nederland zal vanaf januari 2018 wijzigen naar € 0,83. Bij frankeren met de frankeermachine verandert het tarief naar € 0,77. Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt € 1,40. Hoe kunt u straks het beste uw post frankeren?

Ecomail Business frankeermachine Frama

Bekijk de nieuwe tarieven van de frankeermachine en Pakketpost in het eBook.


Hoe kunt u het beste uw post frankeren?

De postmarkt staat niet stil en dat kan invloed hebben op de manier waarop u uw post frankeert. Een frankeermachine is 9% voordeliger dan postzegels plakken en daarnaast ook zeer efficiënt. Is de manier waarop u nu uw post frankeert wel het voordeligste? Haalt u wel het maximale uit uw post of kunt u het nog efficiënter verwerken en er meer rendement uit halen? Wellicht is Flex Frankeren wel iets voor u.

Flex Frankeren
Uw frankeermachine kan worden voorzien van een extra stukje software. Hiermee helpen wij u om per dag een keuze te maken in het frankeren met de frankeermachine of Port Betaald. Via een proefberekening in de online portotool, waarin u aangeeft hoeveel stuks u per gewichtsklasse heeft, rekent het systeem automatisch het gemiddelde gewicht van de totale partij uit. Vervolgens laat Frama Flex in een helder overzicht het verschil tussen frankeren en Port Betaald zien.

Post is grillig en kan daardoor per dag verschillen. Frama speelt daar flexibel op in en u kan daardoor wel tot 35% besparen op uw portokosten.  

Wij geven u graag advies op maat. Neem contact met onze postadviseurs op en wij nemen uw situatie onder de loep.

Postvolumes zijn dalende maar pakketten zitten in de lift
Er worden steeds minder brieven verstuurd maar de verscheidenheid aan post is stijgende. Bijvoorbeeld het aantal pakketten dat per dag wordt verzonden groeit explosief. Veel van onze klanten gebruiken daarom Frama Parcel om hun buspakjes en pakketten ook tegen gereduceerde tarieven te verzenden. Bij Frama heeft u altijd de keuze of u het pakket frankeert met de frankeermachine of betaalt op rekening.

Een pakket tot 2kg met Track & Trace naar bijvoorbeeld België verzendt u al voor € 6,95. Vraag naar onze speciale tarieven voor uw bestemming.

Download de nieuwe posttarieven 2018

 


 

Topics: Frankeermachine, Pakketten, Brievenbuspakket, posttarieven, posttarieven 2018, mail