Post verzenden? Kies de mogelijkheid die bij u past

Postverzendmogelijkheden_1900-2
Gepubliceerd op: 23 maart 2018
Laatst geüpdatet op: 8 april 2020

Als zakelijke klant van Frama heeft u verschillende mogelijkheden om uw post te verzenden. Met de frankeermachine verzendt u voornamelijk losse post naar uw ontvangers in binnen- en buitenland. U legt de post op de weegschaal en de frankeermachine frankeert uw post tegen het juiste tarief. Maar het kan ook voorkomen dat u een keer veel post of pakketten heeft. Wat doet u dan? We zetten graag de meest voorkomende mogelijkheden voor u op een rijtje.

Post verzenden? Kies voor de frankeermachine van Frama of Partijenpost

Frankeermachine

Zelf frankeren met de frankeermachine is minimaal 9% voordeliger dan postzegels plakken. De frankeermachine beschikt over aantrekkelijke tarieven voor 24-uurs post maar u kunt ook een bezorgsnelheid van 48 of 72 uur kiezen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig uw logo of andere reclame toevoegen aan de envelop. De post mag gewoon in de brievenbus dus veel afgiftepunten voor uw post.

Buitenlandse post?

Voor brieven en pakketten zijn de zones in de frankeermachine ingedeeld in: Internationaal, EUR 1, EUR 2 en Wereld. Bij brieven tot 350 gram kiest u de toets Internationaal.

Bij brieven en pakketten boven de 350 gram kiest u de zones EUR1, EUR2 of Wereld.

 

Veel post of pakketten verzenden

Partijenpost is de oplossing als u veel post tegelijk wilt verzenden. Het tarief dat u betaalt is afhankelijk van het formaat van uw poststuk en de bezorgsnelheid die u kiest. U frankeert eenvoudig met een Port Betaald aanduiding en het is mogelijk vanaf 250 stuks. U biedt de partij aan in een gele sealbag en levert deze in bij een PostNL locatie bij u in de buurt.

Minder dan 250 stuks?

Iedere dag is anders en ook uw postvolume kan per dag wisselen. Heeft u minimaal € 17,50 aan porto? Dan kan het voordeliger zijn om een totale partij tegen het gemiddelde tarief te frankeren. U legt alle poststukken van de dag op de weegschaal en deelt het totale gewicht door het aantal poststukken. Vervolgens frankeert u elk poststuk tegen het gemiddelde tarief. Hierdoor bespaart u direct op uw portokosten. Heeft u geen € 17,50 aan porto? U frankeert gewoon met de frankeermachine zoals u gewend bent. Meer weten over Frama Flex? Klik hier.

Pakketten

Steeds meer mensen verzenden hun zware brieven (350 gr – 2kg) als brievenbuspakketje. Het voordeel is dat u direct Track & Trace heeft waardoor u het poststuk kunt volgen. Het poststuk verwerkt u online via een portal waardoor u alleen een label hoeft uit te printen. In de frankeermachine is het tarief voor deze gewichtsklasse € 3,85 maar online is het tarief € 3,65. Scheelt u dus 20 cent per poststuk.

Maar ook uw zwaardere pakketten biedt u eenvoudig online aan. U bent gewend dat u met de frankeermachine een pakket tot 10 kg kunt frankeren tegen € 6,95. Als u deze online verwerkt betaalt u slechts € 6,45. Hier zit dus een voordeel van 50 cent per pakket. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om pakketten tussen de 10 – 30 kg te verzenden. Stel dat u in een bedrijfsverzamelgebouw zit en u als service aan alle overige huurders aanbiedt om hun post te frankeren dan kunt u nu (nog) meer service aanbieden. Bovendien is er net als in de frankeermachine ook online een onderscheid te maken in kostenplaatsen. In een maandelijks overzicht ontvangt u dan een specificatie van het aantal verzonden poststukken per kostenplaats die u heel eenvoudig door kan belasten aan uw huurders. Lees meer in het E-book pakketten.

Topics: Frankeermachine, Pakketten, Partijenpost, het nieuwe frankeren, pakketten verzenden, mail