Piektoeslag tijdens piekperiode rondom de feestdagen

Piektoeslag tijdens piekperiode rondom de feestdagen
Gepubliceerd op: 27 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op: 18 juni 2021

Feestdagen als Kerst en Sinterklaas, maar ook actiedagen als Black Friday en Cyber Monday zorgen straks dat het aantal te versturen pakketten aanzienlijk stijgt – al helemaal gezien de huidige omstandigheden met corona. Tijdens deze drukke periode hanteert PostNL een toeslag voor het versturen van pakketten, maar bij Frama betaal je deze toeslag niet. Lees je mee?

Piektoeslag tijdens piekperiode

De verwachting is dat dit jaar twee keer zo veel pakketten worden verstuurd dan normaal tijdens de ‘piekperiode’, die loopt van 20 november t/m 31 december 2020. Hierom moet – naast extra werknemers – ook extra opslagplek ingezet worden.

Sorteercentra zijn langer open en er worden extra vrachtwagens ingehuurd om het grote aantal aan ritten op tijd te kunnen rijden. Om al deze maatregelen te bekostigen, rekent PostNL tijdens de piekperiode een ‘piektoeslag’ van € 0,25 per pakket.

Geldt voor alle pakketten

De piektoeslag geldt voor iedereen die pakketten verstuurt met een contract bij PostNL in de piekperiode. Daarnaast geldt de piektoeslag voor álle pakketten die in de bovengenoemde periode worden verstuurd, dus ook voor:

  • Retouren
  • Pakketten naar het buitenland

Geen piektoeslag bij Frama

Indien je een pakket verstuurt via het verzendplatform van Frama, betaal je tijdens de piekperiode géén piektoeslag. Pakketten versturen met Frama is efficiënt, voordelig en snel. Een account aanmaken is gratis.

Extra drukte rondom feestdagen

We verwachten topdrukte rondom de feestdagen en vragen je daarom om jouw pakketten tijdig aan te leveren, zodat er ook tijdig bezorgd kan worden. De bezorgdagen zijn aangepast rond de feestdagen en op die dagen zelf, zijn de meeste PostNL-punten gesloten. Kijk hier voor actuele informatie over bezorging van uw pakketten rond de feestdagen.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een account – of heb je andere vragen? Neem vooral contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Topics: mail