Pakket of pakketten versturen? Dit moet je weten

Veelgestelde vragen patkketten
Gepubliceerd op: 1 september 2020
Laatst bijgewerkt op: 12 augustus 2021

Met Frama verzend je snel en eenvoudig al jouw pakketten. Daarnaast verzendt je ook tegen aantrekkelijke en gereduceerde tarieven. In dit artikel leggen wij uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

Pakketten verzenden met Frama

Een pakket verzenden met het verzendplatform van Frama is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en maak jouw eerstvolgende pakket(ten) in een handomdraai klaar!

Stap 1 - Zending aanmaken
Om een zending aan te maken, ga je naar MijnFrama. Klik op 'Frama Parcel' en vervolgens op 'Nieuwe zending'. Kies vervolgens wat je wilt versturen en selecteer dan de gewenste bestemming en gewichtsklasse. Klik dan op de vervoerder, in dit geval PostNL.

Stap 2 - Ontvanger selecteren
Voer de gegevens van de ontvanger in. Ofwel: degene naar wie je het pakket wilt verzenden. Je kunt handmatig een nieuw contact aanmaken of iemand uit je adresboek kiezen. Indien je een adres wilt opslaan, vink je onderaan het formulier 'Adres opslaan' aan.

Stap 3 - Track en trace

Wil je een track en trace mail en/of afleveringsbevestiging versturen naar jezelf of naar de ontvanger? Voer dan het mailadres in dat van toepassing is. 

Stap 4 - Verzendlabel genereren
Nadat je je pakket hebt aangemeld, wordt automatisch een verzendlabel gegenereerd. Download het label, print het uit en plak deze op het pakket. Je kunt het label printen met een gewone printer en vervolgens opplakken, maar ook kun je onze labelprinter huren, zodat je voortaan nóg sneller klaar bent. Dit doe je al vanaf € 5,95!

 

 

Tarieven voor het versturen van een pakket

Als klant van Frama kun je pakketten versturen tegen gereduceerde tarieven. Ben je nog geen klant? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies, op basis van jouw poststroom en -volume.

Voor meer informatie over pakketten en de actuele tarieven kun je het e-book ‘Verzendplatform' downloaden. Vul het formulier in en ontvang het e-book binnen één minuut in je e-mail inbox.

Topics: mail