Nieuw keuzemogelijkheid partijenpost 48-72 uur

Partijpost2019_1900
Gepubliceerd op: 28 mei 2019
Laatst bijgewerkt op: 8 april 2020

Vanaf juni heeft PostNL een nieuwe keuze voor het verzenden van uw partijenpost. Deze nieuwe service is geïntroduceerd als de 48-72 uur en een samenvoeging van Basic 48 uur en de Basic 72 uur. Door de introductie krijgt u een nog ruimere keuze in de bezorgmogelijkheden en een voordeliger tarief. Dat terwijl u nog steeds de vertrouwde service krijgt die u gewend bent.

Hoe werkt 48-72 uur?

Zoals eerder benoemd, deze service zorgt voor een ruimere keuze in de bezorgdagen. De bezorgdagen zijn verruimd van 3 dagen naar een totaal van 5 dagen per week. Daarnaast kunt u profiteren van een nog voordeliger tarief. Nieuw in de bezorgmogelijkheden zijn de woensdag en vrijdag. PostNL bezorgt uw post op 2 aaneengesloten dagen. U krijgt de keuze uit 4 bezorgmomenten verdeeld over 2 dagen. De helft van uw post bezorgt PostNL binnen 48 uur en het andere deel binnen 72 uur. Uiteraard kunt u uw post ook nog steeds verzenden met 24 uur, hierin zijn geen wijzigingen. Hieronder vindt u de aanlever- en bezorgdagen van 48-72 uur.

Flex 1

Welke voordelen heeft 48-72 uur voor u?

  • Een voordelig tarief van Basic 72 uur
  • Ruimere keuze in bezorgmogelijkheden
  • Dezelfde vertrouwde service die u gewend bent

Welke gevolgen heeft dit voor het frankeren?

Vanaf 17 juni kunt met de frankeermachine voor 48-72 uur kiezen. Tot die tijd blijven Basic 48 uur en Basic 72 uur de frankeeropties. Het bezorgen van de post gaat vanaf 4 juni echter wel als 48-72 uur. Dit betekent niet alleen andere aanlever- en bezorgmomenten, maar in het geval van Basic 48 uur ook een voordeliger tarief. Betaalt u hierdoor teveel? Dan krijgt u dat in september van PostNL terug.

Wat adviseren wij?

Wij adviseren om in de periode van 4 tot 17 juni niet meer voor Basic 48 uur te kiezen voor uw partijenpost. Heeft u verder nog vragen over de tarieven? Neem dan contact met ons op.

 

Topics: mail