Zo los je de frankeermachine error E750 op

frankeermachine-error-E750
Blog overzicht  |  

Een frankeermachine is over het algemeen eenvoudig in gebruik, maar soms kan het gebeuren dat je een foutmelding krijgt. Maak je in dat geval geen zorgen: de meeste meldingen zijn eenvoudig te verhelpen. In dit blog leggen we je uit wat je moet doen als je de melding ‘Fout modem Init Error E750’ krijgt.

Eerst een klein beetje technische kennis. De frankeermachine is via de F-link verbonden en verbindt via IP (internet). Deze verbinding wordt gebruikt voor het opladen van krediet of voor het uitvoeren van de maandelijkse PostNL inspectie. Voor het frankeren van de post is geen verbinding nodig.

Om verbinding te maken via internet is de Frama F-Link zeer geschikt. Deze module communiceert volledig via TCP/IP.

ERROR E750 bij een F-Link

Soms kan de F-Link geen verbinding maken. Hierdoor werkt je frankeermachine niet en krijg je een foutmelding. Om dit probleem op te lossen, volgt hieronder een stappenplan dat je eenvoudig kunt volgen:

  • Zet de F-Link uit en vervolgens opnieuw aan door middel van de schakelaar op de achterkant.
  • Wacht nadat je de F-Link weer hebt ingeschakeld even totdat het lampje 'READY' is gestopt met knipperen.
  • Let op: het kan zo'n drie minuten duren voordat het lampje stopt met knipperen.
  • Probeer, als het lampje gestopt is met knipperen, opnieuw verbinding te maken.
  • Als het goed is werkt alles nu weer naar behoren!

Is het je na het volgen van bovenstaande stappen niet gelukt om de melding op te heffen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ook mag je ons altijd benaderen als je vragen hebt over andere postzaken.

Van het versturen van (aangetekende) post en pakketten, tot partijenpost, beveiligd e-mailen en nog veel meer: Frama is jouw partner als het aankomt op postverzending. Vraag naar de mogelijkheden en maak vrijblijvend kennis met onze diensten. 

Blog overzicht