E-mailen op het werk gaat veranderen

emailen op werk gaat veranderen 1900
Gepubliceerd op: 21 juli 2017
Laatst bijgewerkt op: 15 januari 2019

E-mailen oorzaak nummer één van dataverlies

Het leven zonder e-mails is vandaag de dag niet voor te stellen. E-mails zijn het communicatiemedium met name in de zakenwereld. PDF-documenten worden verzonden, verzekeringen worden afgesloten, afspraken gemaakt en contracten geleverd, allemaal in een fractie van een seconde. Comfortabel, zonder onderbreking en ""schriftelijk". Bedrijven gaan echter meer eisen stellen aan het e-mailverkeer van hun medewerkers. Zeker richting de GDPR die op 25 mei 2018 in gaat.


Een e-mail versturen naar een klant of een collega is de normaalste zaak van de wereld. Maar wat als er nu een discussie ontstaat en er uitgezocht moet worden wie wat zei tegen wie?

E-mailen oorzaak nummer één van dataverlies


Kun je mij dat schriftelijk geven?

Natuurlijk kan iedereen dat doen. Maar of dat in het geval van een probleem voldoende zou zijn, is twijfelachtig. De eeuwige vraag 'Wie zei wat aan wie' kan onvoldoende worden beantwoord via e-mail.

Vetrouw nooit op een e-mail die je jezelf niet hebt veranderd!
E-mails kunnen zeer gemakkelijk gemanipuleerd worden. Het maakt niet uit of de duizenden gedrukte e-mails in de hard-bakcup-file zitten: ze kunnen makkelijk worden gemanipuleerd zonder sporen achter te laten.

Moet de inhoud vervolgens worden aangepast?
Geen probleem, open gewoon de originele e-mail, bewerk en bewaar deze. De e-mail verschijnt in de gewijzigde versie op dezelfde plaats in het e-mail bestandssysteem. Niemand zal het opmerken. De gewijzigde e-mail kan dan opnieuw worden afgedrukt, aangezien de tijdzegels nog steeds de voormalige zullen zijn.....

En als je de originele e-mail niet kunt vinden, maak je gewoon een vervanging met het Word en sla je het op in de back-upmap. En klaar ben je!

Vertrouwen is goed, controle is beter.
En het juiste bewijs in geval van twijfel is nog beter. Het is dus de moeite waard om de bestaande e-mailprocessen te bestuderen. In geval van een geschil, wie kan dan aangeven welke e-mail origineel is en welke is gemanipuleerd?

RMail kan hier helpen!
Het unieke ontvangstbewijs bevat bewijs van aflevering, tijdstip van aflevering en exacte inhoud waardoor uw e-mails vervalsingsbestendig, verifieerbaar en in originele staat zijn. Bovendien is er een complete Audit Trail beschikbaar van de aflevering en is er een bericht authenticatie en reproductie.

Topics: aangetekend e-mailen, GDPR, juridisch bewijs emailverkeer, registered email, message