Hoe verstuur je een pakket via PostNL?

pakket-versturen-PostNL
Blog overzicht  |  
Een pakket versturen is niet moeilijk, maar het is wel handig om vooraf goed te weten welke stappen je moet doorlopen. In dit blog leggen wij uit hoe je simpel en voordelig een pakket verstuurt.
  1. Hoe werkt het dan?
  2. Een pakket versturen: hoe begin je?
  3. Vergeet het adres niet
  4. Volg je pakket met track en trace

Stel: je hebt een webshop. Of een andere reden waarom je een pakket op de post wilt doen. Afhankelijk van wat je voorkeuren zijn bestaan er verschillende manieren om je pakket te versturen.

In de afgelopen jaren komen steeds meer bedrijven met initiatieven om het versturen van post zo eenvoudig mogelijk te maken. PostNL is de bekendste verzender in dit rijtje. Frama is trotse partner van PostNL. Met ons verzendplatform verstuur je niet alleen gemakkelijk, maar ook tegen aantrekkelijke tarieven jouw pakket.

Hoe werkt dat dan?

Voordat je een pakket verstuurt is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Op basis van de grootte en het gewicht van jouw pakket wordt het verzendtarief berekend. Op MijnFrama zie je in één oogopslag de kosten die horen bij het gewicht of de grootte van jouw pakket.

Naast afmeting en gewicht kun je kiezen om je pakket aangetekend te versturen. Kies je voor deze optie dan is je pakket verzekerd en betaal je een kleine meerprijs. 

Een pakket versturen: hoe begin je?

Maak kosteloos een account aan op MijnFrama - en je kunt beginnen met verzenden. Bepaal eerst wat je precies wilt versturen: bijvoorbeeld een brief, brievenbuspakje of pakket. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Frama.

Stop het product dat je wil verzenden in een geschikte verpakking (lees onze tips over post verpakken). Zorg dat je je pakket weegt en meet zodat je weet welke gegevens je moet selecteren. Een standaard pakket met een gewicht tot 10 kilogram kun je via MijnFrama al voor € 6,65 versturen.

Vergeet het adres niet

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor het soort pakket dat je gaat versturen moet je alle gegevens invullen. Voer het adres van de ontvanger in en controleer ook of jouw eigen gegevens kloppen. Vergeet niet het e-mailadres van de ontvanger in te voeren voor track en trace. Zo weet de ontvanger ook wanneer het pakket wordt bezorgd.

Print het label en plak het duidelijk op de grootste zijde van het pakket. Dit kun je doen met je eigen printer, maar je kunt ook een labelprinter gebruiken dan is het printen van jouw verzendlabels een fluitje van een cent.

labelprinter

Labelprinter

Een labelprinter maakt het versturen van jouw post en pakketten nog eenvoudiger. Verstuur één of meerdere brieven binnen een aantal seconden tegen een voordelig tarief.  

    •  
      Adres en de frankering op één verzendlabel
    •  
      Aanmaken en printen vanaf je computer
    •  
      Aansluiten is heel eenvoudig via USB of LAN
 Meer informatie

Volg je pakket met track en trace

Tegenwoordig kun je de status van je pakketten altijd volgen dankzij de track en trace mogelijkheid. Niet alleen jij, maar ook de ontvanger wil natuurlijk graag weten waar zijn of haar zending blijft. Zodra je het pakket hebt voorgemeld op het verzendplatform, wordt een label met barcode aangemaakt, waardoor je online te allen tijde kunt zien waar jouw pakket zich bevindt. Ook kun je deze gegevens eenvoudig delen met de ontvanger. Dat scheelt een hoop onnodig gedoe!

Als extra service is het bij Frama mogelijk een handtekening voor ontvangst op te laten nemen. Dit voorkomt achteraf de discussie of het pakket wel of niet is aangekomen. Wil je nog meer zekerheid dan kun je er zelfs voor kiezen om het pakket met verhoogde aansprakelijkheid te verzenden.

 

Wil je persoonlijk en vrijblijvend advies?

Wij staan klaar om al jouw vragen over postverzending te beantwoorden.

Contact opnemen
bubble
bubble1
Blog overzicht