placeholder_200x200
Gepubliceerd op: 30 juni 2014
Laatst geüpdatet op: 18 februari 2015

PostNL heeft bekend gemaakt dat per 1 augustus 2014 de tarieven voor pakketten veranderen. Het standaard tarief stijgt met 20 cent naar € 6,95. Voor dit bedrag kunt u een pakket binnen Nederland tot 10 kilo versturen. Het tarief tot die tijd is € 6,75.

 

postnl pakket 2014

Tariefwijzigingen voor binnen en buiten Nederland

De tarieven voor een normaal pakket binnen Nederland stijgen dus licht. Heeft u een pakket dat binnen Europa verstuurd moet worden dan veranderen de tarieven niet. De zaken veranderen echter wel als u een pakket verzekerd of aangetekend wilt versturen. Dan veranderen de tarieven voor zowel Nederland als Europa/Wereld.

 

Download het overzicht van de pakkettarieven per 1 augustus 2014.

Bezorging van pakketten

PostNL bezorgt de pakketten in Nederland van maandag tot met zaterdag. Verstuurt u een pakket op zaterdag? Dan wordt deze de eerstvolgende dinsdag aangeboden. De pakketten worden maximaal twee keer aangeboden. Is het pakket dan nog niet aangenomen, dan zal het pakket klaarliggen op een locatie van PostNL. Bij pakketten binnen Nederland kan het voorkomen dat deze bij de buren wordt aangeboden als er op de oorspronkelijke locatie niemand aanwezig is.

Wilt u iets van waarde opsturen? Verzend het pakket dan aangetekend of verzekerd! Voor dergelijke pakketten naar het buitenland kan het zijn dat u een douaneformulier (CN22 of CN23) moet in te vullen. Bekijk vooraf goed in welke zone (EUR1, EUR2, EUR3 of Wereld) het land zich bevindt.

 

Bekijk de nieuwe tarieven voor pakketten per augustus 2014.

Topics: Postnl, Pakketten