placeholder_200x200
Gepubliceerd op: 25 juni 2013
Laatst geüpdatet op: 15 november 2018

Het is weer wat rustiger rondom de nieuwe posttarieven die per augustus ingaan maar het is toch goed om hier nog even bij stil te staan. Het basistarief voor een brief stijgt van € 0,54 naar € 0,60. Interessant om te weten wat u in de nieuwe situatie per jaar betaalt en of het voordeliger kan.

bereken uw portovoordeel

 

Nieuwe posttarieven per augustus 2013

Posttarief postzegel

Het tarief voor de postzegel stijgt met 11,1% naar € 0,60. Omdat alle postzegels tegenwoordig worden aangeduid met 1 of 2 kunt u postzegels die u nu koopt ook na augustus gebruiken. U hoeft dan niets bij te plakken.  

Posttarief frankeermachine

Het posttarief voor frankeermachine stijgt minder hard. De stijging is 10,6%. Dit betekent dat het verschil tussen de postzegel- en frankeermachinetarieven opnieuw groter wordt. Het basistarief voor de frankeermachine wordt € 0,52. Dit staat nu op € 0,47. Het tarief is daardoor 13% voordeliger dan postzegels.

Posttarief Partijenpost Gemengd

Nog een manier om uw post te frankeren is via Partijenpost (Port Betaald). Het tarief voor een brief van 20 gram bij partijenpost is echter nog hoger dan die van postzegels. Voor een brief van 20 gram betaalt u maar liefst € 0,642 excl. BTW. Zelfs als uw partij groter is dan 100 stuks betaalt u nog € 0,60 excl. BTW. Bij Partijenpost wordt het tarief bepaald door het gemiddelde gewicht en de aantallen. Hoe meer u aanlevert hoe lager het tarief. Echter hanteert PostNL ook een ondergrens van € 20. Mocht u bijvoorbeeld slechts 10 brieven van 20 gram aanleveren via Partijenpost Gemengd dat betaalt u voor die brieven € 20.

Vergelijk de nieuwe posttarieven

Zoals u kunt lezen is de frankeermachine een zeer voordelige manier om uw post te frankeren. U frankeert bijna 20% voordeliger dan Partijenpost Gemengd en 13% voordeliger dan met postzegels. Om te bepalen wat voor u de voordeligste manier is kunt u online de posttarieven vergelijken. Vul uw eigen poststroom in en de rekenmodule geeft u gelijk de voordeligste manier om uw post te frankeren.

 

bereken uw portovoordeel

 

Topics: Frankeermachine, Postzegel, Port Betaald Gemengd, Postnl, Post tarieven