logo
Home Frama+ Blog Support Over Frama
FN_20145_DM_Hotelexpress_Balkje

New Module

Add content here.

December betekent decemberzegels. Wanneer en hoe gebruikt u ze?

Posted by Frama Nederland on vr, nov 09, 2012 @ 10:37 AM

We lopen tegen het eind van 2017 aan en dat betekent dat de decemberzegels er weer aankomen. Elk jaar brengt PostNL nieuwe Decemberzegels uit waarmee consumenten en bedrijven tegen een voordelig tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen versturen. Nu betaal je 73 cent per zegel. Vanaf 20 november zijn de decemberzegels te koop. Omdat er nog weleens onduidelijkheid is over de decemberzegel hebben we de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Decemberzegel 2017decemberzegel 2012

Wat kost de decemberzegel?

De decemberzegel kost 73 cent per zegel. Een velletje schaft u aan voor € 14,60.

Hoe werkt het?

U kunt de speciale kerstzegels gebruiken voor het versturen van uw kerst- en nieuwjaarspost in de periode van 20 november 2017 tot en met 6 januari 2018.

Voor welke post mag ik Decemberzegels gebruiken?

Per kerstkaart (t/m 50 gram, binnen Nederland) plakt u 1 Decemberzegel. Voor overige post en kerstpost naar het buitenland geldt het standaardtarief.

PostNL streeft ernaar uw kerstkaarten binnen 3 werkdagen te bezorgen. Verstuur uw kerst- en nieuwjaarskaarten in een dichtgeplakte envelop, voorzien van de juiste postcode. Zo voorkomt u beschadiging en vertraging.

Decemberzegels mogen op vierkante kaarten als die minimaal 11x11 cm in afmeting zijn. Rechthoekige kaarten van maximaal 16,2x23,5 cm en minimaal 14x9 cm kunt u ook zonder envelop en met Decemberzegels versturen.

Kan ik de Decemberzegels ook gebruiken voor kerstkaarten te verzenden naar het buitenland?

Nee, voor kerstkaarten naar het buitenland dient u gebruik te maken van de postzegels met Europa of Wereld tarief.

Hoe kan ik mijn reguliere post het beste verzenden in de kerstperiode?

Alle post die gefrankeerd is met het normale tarief (Postzegels: Nederland 1 of hoger of met € 0,50 of middels frankeermachines) kan gedeponeerd worden in de binnenbrievenbus (reguliere ‘postzakmeubel’) op het Postkantoor van PostNL. Deze post wordt in principe de volgende dag (24 uur) bezorgd. Maak voor deze post geen gebruik van de speciale Kerstbrievenbus.

De normaal gefrankeerde post kan ook gedeponeerd worden in de rode/oranje straatbrievenbus (let op: bij gebruik van de buitenbussen zal de post er tijdens de kerstperiode langer over doen; wij adviseren daarom gebruik van de binnenbrievenbus (het ‘postzakmeubel’)).

 

 

Topics: Postzegel, Postnl, Frankeren, Post tarieven