logo
Home Frama+ Blog Support Over Frama
FN_20145_DM_Hotelexpress_Balkje

New Module

Add content here.

Decemberzegels zijn beperkt inzetbaar. Hoe frankeert u al uw post voordelig?

Posted by Frama Nederland on wo, nov 16, 2011 @ 03:58 PM

PostNL heeft, net zoals voorgaande jaren, de Decemberzegel gelanceerd. In de periode van 22 november 2011 tot en met 6 januari 2012 mag u deze postzegels gebruiken voor uw kerstpost. Het grootste voordeel van de Decemberzegel is dat u voor slechts € 0,36 een kerstkaart tot 50 gram kunt versturen binnen Nederland. U verstuurt kerstkaarten naar het buitenland wel tegen het normale tarief. Vergeet niet deze kaarten ook te voorzien van priority afdruk/sticker.

Decemberzegel 2011Heeft u nog Decemberzegels na 6 januari dan moet u bijfrankeren tot het standaard tarief van Nederland 1. Dit tarief is, zoals in de pers is aangekondigd per 1 januari 2012 € 0,50. U kunt zelf beslissen of u de Decemberzegel bewaart tot de volgende kerst en dan bijplakt of uw gewone post ook met de Decemberzegel gaat frankeren.

Beperkingen Decemberzegel

U mag de Decemberzegel alleen gebruiken voor uw kerstpost. Daardoor beperkt het portovoordeel zich met de Decemberzegel tot slechts een klein deel van uw totale poststroom. Om op uw totale poststroom te besparen kunt u gebruik maken van een frankeermachine. In 2012 bespaart u met een frankeermachine 12% t.o.v. de postzegels. U frankeert dan uw losse post, kaarten, pakketten, partijen en ook aangetekende en verzekerde poststukken voordelig en snel.

De periode waarin u de Decemberzegels kunt gebruiken is slechts 1,5 maand van het jaar. Als het eenmaal 6 januari is geweest dan kunt u weer het normale tarief frankeren. In 2012 is het postzegeltarief € 0,50 voor een brief tot 20 gram binnen Nederland. Uiteraard kunt u een frankeermachine het gehele jaar gebruiken en zodoende op ieder poststuk korting krijgen.

Het hele jaar door korting

Met een frankeermachine profiteert u het hele jaar door van een lagere portokosten. Om eerst ervaring op te doen met een frankeermachine kunt u deze een maand proberen. Tijdens deze periode kunt u al uw post met de frankeermachine frankeren en profiteert u gelijk van de voordelige tarieven.

 

Proefplaatsing frankeermachine

 

 

 

Topics: Frankeermachine, Portokosten, Postzegel, Post, Portovoordeel, Post tarieven